Zelfverzekerd een goede antiroestbehandeling uitvoeren

Ik wil graag zelf een antiroestbehandeling uitvoeren aan mijn auto, maar hoe kan ik dit nu het beste aanpakken?

Dat is een vraag die wij vaak krijgen en in dit blog zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen.

Wanneer je het voertuig wilt beschermen tegen (bestaande) roest door middel van een antiroestbehandeling, of wilt voorkomen dat er in de toekomst roestvorming ontstaat, is het belangrijk dat je weet waar eventuele roestvorming begint.

Roest begint vaak op plekken waar het niet direct zichtbaar is dat er blank metaal zit, zoals onder de wielkasten (veroorzaakt door steenslag), in holle ruimten, deuren en andere ‘verstopplekken’. Het is erg belangrijk dat dit soort plekken goed geconserveerd worden.

Dit zijn plekken die je niet direct ziet. Het beste zet je de auto op de brug en bekijk je de cruciale punten met een goede lamp en voel je of de onderkant van de auto nog hard is. Dit kan bijvoorbeeld met een schroevendraaier.

Voor je begint met de antiroestbehandeling altijd even de status van de auto controleren

Het is aan te raden eerst de doorgeroeste plekken te laten repareren door een lasser.

Wanneer het voertuig in goede staat is om deze te conserveren zorg je er eerst voor dat deze schoon is aan de onderkant. Kies bijvoorbeeld ‘onderkant wassen’  in de wasstraat, of blaas de onderkant zelf schoon met een compressor. 

Zelf gebruiken wij Fluid Film NAS voor alle holle ruimten zoals, deuren kokerbalken motorruimte en kofferklep. Fluid Film Liquid A wordt gebruikt voor de onderzijde van de auto inclusief wielkasten.

Fluid Film NAS is iets dikker dan Fluid Film Liquid A en geeft daardoor een langdurige bescherming. Fluid Film Liquid A trekt sneller in de aanwezige oude tectyl om daar de roeststoppendewerking aan te kunnen gaan.

Omdat Fluid Film vet is en blijft, gebruiken we Perma Film om de onderzijde van de auto af te werken. Dit gaat een werking aan met de Fluid Film liquid A en zorgt ervoor dat er een droge, maar flexibele, laag achter blijft. Wanneer je hiervoor de NAS zou gebruiken in plaats van Liquid A, bestaat de kans dat de Perma Film niet helemaal juist kan drogen. Dit is dan ook niet aan te raden.

Perma Film breng je aan om te voorkomen dat de auto gelijk vies wordt na het aanbrengen van de Fluid Film. Het zou zonde zijn wanneer vers geconserveerde auto gelijk vol zit met zand en andere rommel van het wegdek. Let op, Perma Film heeft een 5-7dagen nodig om te drogen.

Hoeveel liter heb je nodig?

Wij rekenen met gemiddeld een halve liter per m2.

Dit komt gemiddeld gezien neer op;

  • 2 liter Fluid Film Liquid A
  • 4 liter Fluid Film NAS
  • 4 liter Perma Film   

Op basis van een doorsnee personenauto bieden wij een Fluid Film roestbehandelingspakket aan. In dit pakket zitten alle benodigdheden die je nodig hebt om de auto te kunnen behandelen. Dit pakket is gebaseerd op het feit dat je zelf beschikt over het gereedschap waarmee het aangebracht kan worden zoals een holleruimtepistool en een persreservoirpistool.

Heb je dit niet, maar wel een compressor, dan kun je ook kiezen voor een pakket inclusief gereedschappen.

Let op, het holleruimtepistool is niet geschikt voor Perma Film. Door de smalle hals op dit pistool kun je de binnenruimte niet goed genoeg schoonmaken wanneer de Perma Film is opgedroogd.

Beschik je niet over een compressor?

Dan kun je ook werken met spuitbussen Fluid Film AS-R. Deze spuitbussen bevatten de Fluid Film NAS met drijfgas. Voor de onderkant kun je gewoon Fluid Film Liquid A en Perma Film gebruiken. In plaats van de spuitpistolen gebruik je een kwast om dit aan te brengen.

Antiroestbehandeling uitbesteden

Liever het werk uitbesteden? Dat kan ook. Hier vind je een overzicht van onze dealers. Een aantal kunnen de antiroestbehandeling voor u verzorgen.

Mocht u een passend advies willen, neem dan contact met ons op.

Wij wensen je veel succes met de behandeling!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

negentien − dertien =

TERUG NAAR BOVEN