woonboot in Amsterdamse gracht

Woonboot beschermen tegen roest

Wonen op een woonboot, dat klinkt fantastisch! Maar hoe bescherm je een woonboot eigenlijk tegen corroderen? Wij helpen je verder.

Aan de telefoon heb ik een vriendelijke vrouw en trotse eigenaar van een woonboot aan de lijn. Ze is druk bezig met het opknappen van haar boot. Daar hoort ook het behandelen van bestaande roest bij en werken aan de roestpreventie.

‘De woonboot wordt nu onder handen genomen, maar straks gaat alles dicht en dat wil ik graag zo houden. Is Fluid Film dan geschikt als antiroestmiddel voor de lange termijn?’ vraagt ze.

woonboot in Amsterdamse gracht

Fluid Film is uiterst geschikt om (woon)boten te beschermen tegen (zout) zeewater. Ook in grote vrachtschepen wordt Fluid Film Liquid A gebruikt om de binnenkant van waterballasttanks te beschermen tegen roest. Dit gebeurt door middel van floating. Daarnaast is Fluid Film ook zeer geschikt om toe te passen op de huid van een woonboot.

Omdat de huid van een woonboot niet iets is dat je maandelijks tevoorschijn haalt, wil je deze één keer goed behandelen en er daarna jaren niet meer naar om hoeven kijken.

Dit is gelukkig mogelijk met de producten van Fluid Film.

Ons advies

Wat wij adviseren om in zo’n geval te doen is kiezen voor de producten Fluid Film liquid A en Fluid Film Gel BN.

Breng eerst een laagje Fluid Film liquid A aan. Dit is de dunste variant van Fluid Film. Deze trekt het snelst in het metaal, zo heb je directe bescherming. Over de Fluid Film Liquid A breng je een laag Fluid Film Gel BN aan. Dit is een dikke gelachtige substantie die tot wel 20 jaar bescherming kan bieden in afgesloten ruimten. Wanneer je deze twee producten combineert heb je directe, maar ook langdurige bescherming tegen roestvorming op de huid van je woonboot.

Hoeveel liter Fluid Film heb ik nodig?

Wij rekenen doorgaans met een halve liter per m2. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe dik je het aanbrengt. Als je een dikke laag aanbrengt zal dit wat minder zijn, en als je een dunne laag aanbrengt zal dit gemiddeld gezien wat meer zijn. Bereken van te voren het oppervlak dat je wilt behandelen, deel dat door 2 en je weet hoeveel liter je nodig hebt.

Afwerken

Wanneer de Fluid Film behandeling uitgevoerd is, moet je er goed op letten hoe het afgesloten wordt. Kies je er bijvoorbeeld voor om tussen de huid en het binnenwerk nog isolatie te plaatsen, dan doe je er verstandig aan om een laag aan te brengen tussen het isolatiemateriaal en de Fluid Film. Dit kan bijvoorbeeld door plastic zakken tussen beide lagen aan te brengen. Dit scheidt beide lagen en voorkomt dat de werking van de Fluid Film verdwijnt in het isolatiemateriaal.

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

13 − 8 =

TERUG NAAR BOVEN