Roestpreventieavond

Roestpreventieavond bij Fluid Film

Hoe een schaap jouw 240 roestvrij houdt…
Roestpreventieavond, 7 november 2019 – Valkseweg, Barneveld.

Buiten is het vochtig en kil. Ideale omstandigheden om roest aan onze geliefde Volvo’s tot volle wasdom te laten komen. Maar… niets is zoals het lijkt, roest krijgt deze avond geen enkele kans. We zijn te gast bij Volvo Klassiekers waar Dries Bakkenes en Pieter Kok alles vertellen over Fluid Film en de producten van RX. Van de theorie tot en met de harde praktijk.

Het is half acht geweest als technisch coördinator Jaco van Duyn de avond opent. Hij heet iedereen welkom en dankt Dries voor de gastvrije ontvangst. Dit keer zijn we niet alleen. Voor het eerst sluit de 850 Club aan bij een register evenement. Die samenwerking smaakt naar meer getuige de opkomst! Dries neemt het woord over en verteld enthousiast over het ontstaan van Fluid Film (Amerikaans product). Vet, afkomstig van lamswol, dat al sinds de tweede wereldoorlog Amerikaanse Marineschepen roestvrij houdt. Door te kruipen. Dat woord valt deze avond nog talloze keren.

Fluid Film kruipt waar het niet gaan kan. Holle ruimten, felsranden, lasnaden, niets blijft onbereikbaar voor dit product. Het kruipt net zolang tot het hard, niet poreus metaal treft. Dan vormt het een laagje (film) op het harde metaal en roest krijgt niet langer de kans zich te ontwikkelen. Als het zelfs marineschepen onder zeer zoute omstandigheden roestvrij kan houden dan geeft dat veel vertrouwen voor onze 240’s!

Bovenoverzicht van de belangstelling tijdens de roestpreventieavond.
Overzicht van de belangstelling.

De poriën van je Volvo

Groot voordeel van Fluid Film is de eenvoudige verwerking. Uiteraard kan je de Volvo laten behandelen, maar als je er een zaterdag voor uittrekt kan je ook veel zelf doen. Een eigen compressor is dan erg handig, maar zeker niet noodzakelijk. Bij de spuitbussen Fluid Film wordt een holle ruimteslang meegeleverd. Die duw je in elk gat dat je tegenkomt en spuit net zolang tot de Fluid Film naar buiten komt. Geen enkele holle ruimte, hoekje of gaatje blijft onbereikbaar. En dat allemaal bij kamertemperatuur.

Eenmaal aangebracht hangt er een geur van vertrouwenwekkende bescherming om je Volvo. De geur die je vertelt dat jouw Volvo niet langer roest. En als de geur naar de achtergrond is verdwenen komt daar bij warm weer een nieuw signaal voor terug: af en toe komt er Fluid Film uit de poriën van je Volvo. Een geruststellend bewijs dat het wolvet nog steeds kruipt en kruipt en kruipt… Na de theorie is het tijd voor de praktijk. Een rode 850 was al op de brug gezet en wordt door een veertigtal ogen genadeloos geïnspecteerd.

Aandachtige luisteraars tijdens de roestpreventieavond.
Aandachtige luisteraars.

Dries laat tijdens deze roestpreventieavond alle plekken zien waar de verschillende Fluid Film producten aangebracht kunnen worden en hoe je dat doet. Het is allemaal verbluffend eenvoudig. Roest lijkt op deze 850 nog maar weinig grip te hebben gekregen. En met een paar bussen Fluid Film gaat dat ook niet gebeuren. Voor we het door hebben is het alweer half tien en wordt er flink nagepraat over de opgedane kennis en een aantal van de leden maakt gebruik van de korting op de Fluid Film producten. Met de geruststellende gedachte dat weer een aantal 240’s en 850’s voor de eeuwigheid tegen roest zullen zijn bescherm keert een ieder huiswaarts. Dries, dank voor een gezellige en bovenal leerzame avond over roestpreventie!

Belangstellende bekijken Volvo 850 van onderen.
Fluid Film is eenvoudig in te spuiten, Zoals Dries hier demonstreert.

Dit artikel is geschreven door Wijnand Stinissen en gepubliceerd in: Volvologisch, ledenmagazine van het Volvo 240-260 Register.

Voor meer informatie over het 240-260-register kijk op:
www.volvo240-260register.nl

Ook een roestpreventieavond bijwonen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

19 + 19 =

TERUG NAAR BOVEN