Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor u beantwoord. Ondanks dat we zo duidelijk mogelijk proberen te zijn kan het zijn dat u vragen heeft. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Hoeveel liter Fluid Film heb ik nodig voor een complete behandeling voor een doorsnee personenauto?

Doorgaans wordt er voor een doorsnee personenauto het volgende gebruikt; 2 liter liquid a, 4 liter NAS, en 4 liter Perma Film. Echter hebben we een voordeelpakket samengesteld met een liter NAS extra, en een gratis spuitbus Fluid Film AS-R. Bekijk het voordeelpakket hier.

Hoe kan ik Fluid Film het beste toepassen?

We hebben een handleiding gemaakt welke duidelijk beschrijft hoe je Fluid Film het beste kan toepassen op een auto. Deze is hier te downloaden.

Versturen jullie ook naar België?

Ja, maar in België zit ook een Fluid Film importeur.

Moet ik eerst de bestaande roest verwijderen met een staalborstel?

Dit is niet noodzakelijk. In principe kruipt Fluid Film net zo lang door de bestaande roest heen tot het op gezond metaal komt. Het kan natuurlijk geen kwaad om wel eerst een staalborstel te gebruiken.

Is het mogelijk om Fluid Film over te schilderen?

Het enige product dat hecht op Fluid Film is Perma Film. Gewone verf hecht niet op Fluid Film om dat dit vet blijft en verf hecht niet op een vette ondergrond. Indien je echt met verf wil werken raden we je aan om een RX product als basis te gebruiken.

Is Fluid Film brandgevaarlijk?

Fluid Film zal geen vlamvatten in de buurt van vuur, maar wel wegbranden. Fluid Film zal dan ook zijn werking verliezen wanneer het in aanraking komt met vuur.

Wat is de minimale verwerkingstemperatuur van Fluid Film?

Fluid Film kan verwerkt worden bij kamertemperatuur. Echter kan het tijdens de koude wintermaanden in een loods wat koud worden. In dat geval kan het gewenst zijn om de Fluid Film iets te verwarmen. Dit kan bijvoorbeeld met een warmteföhn of heet water.

Kan ik een complete Fluid Filmbehandeling ook uitbesteden?

Jazeker, wij zijn ervaren specialisten als het gaat om het uitvoeren van Fluid Filmbehandelingen. Tijdens een complete Fluid Filmbehandeling behandelen wij de holle ruimten met Fluid Film NAS, de onderzijde met Fluid Film Liquid A en werken we de onderkant af met Perma Film Black. Indien een andere kleur gewenst is (aluminium of transparant), kan dit natuurlijk ook. Meer informatie over de complete behandeling? Neem dan contact met ons op.

Als metaal behandeld is met een ander roestpreventiemiddel, veroorzaakt dit dan problemen met Fluid Film?

Nee, Fluid Film is gebaseerd op Lanoline (wolvet) en dus geheel milieuvriendelijk.

De (kruip)ruimte die ik wil behandelen is niet overal toegankelijk, kan ik Fluid Film er ook in gieten zodat het zelf in alle hoeken en gaten kruipt?

Fluid Film kruipt ontzettend goed, en dus ook in alle hoeken en gaten waarop het niet direct is aangebracht. Dit is het mooie aan het product. Echter kruipt het product niet eindeloos.

TERUG NAAR BOVEN