Lanoline, wat is dat nou eigenlijk?

van schapenwol komt lanolineDat schapen lieve diertjes zijn weet iedereen. Maar dat het wol van schapen voor meer dan alleen kleding goed is, weet niet iedereen. De wol van schapen bevat namelijk lanoline. Laat dat nou juist het wondermiddel zijn wat de basis is van onze Fluid Film producten!

 

Lanoline is een ander woord voor wolvet. En wolvet zegt eigenlijk al alles. Vet uit de wol van bijvoorbeeld schapen. Dit betekent dat lanoline een geheel natuurlijk product is.

Wolvet bestaat uit een kleverige talg die een vette, weersbestendige laag om de schapenvacht heen vormt. Zo is het schaap beschermd tegen barre weersomstandigheden. Regendruppels, sneeuw, kou en wind dringen niet door tot op de huid.

Lanoline of wolvet wordt gewonnen door het wassen van wol. Als je dan het water laat verdampen houd je alleen het vet over. Zo simpel is het eigenlijk. Het vet wat je dan overhoudt is vrij dik en bij lage temperaturen stolt het wolvet dan ook. Je kunt pure lanoline dus het beste bij kamertemperatuur bewaren om een zachte substantie te houden.

Waar gebruik je lanoline/wolvet voor?

Omdat wolvet ook emulgerende eigenschappen heeft kan het uitgedund worden. Hierdoor wordt wolvet vaak gebruikt in zalven en crèmes.

Wat veel mensen niet weten is dat wolvet ook uiterst geschikt is als antiroestmiddel. Het milieuvriendelijke roestpreventiemiddel op basis van wolvet heet Fluid Film.

Door de beschermende eigenschappen beschermt het niet alleen de huid, maar ook metaal tegen invloeden van buitenaf. Zout, regenwater en allerlei andere nare invloeden krijgen geen kans om door de Fluid Film heen te dringen. Fluid Film vormt als het ware een water- en luchtdichte laag die het metaal beschermt.

Fluid Film is er in verschillende varianten qua substantie. Zo heb je voor elke toepassing een juiste dikte Fluid Film. Je metaal is op een perfecte en milieubewuste manier beschermd tegen roest.

Heb je al bestaande roest? Dan kun je dit eenvoudig verwijderen met Fluid Film. De Fluid Film trekt door de bestaande roestlaag heen en nestelt zich op het intacte metaal.

Meer weten over alle ins-en outs van Fluid Film? Hier vind je alle informatie over Fluid Film.

Fluid Film op basis van lanoline

1 gedachte over“Lanoline, wat is dat nou eigenlijk?

  • Wat is roest en hoe kun je roest voorkomen? - STOP ROEST NU! 24 februari 2017 bij09:45

    […] ook wel lanoline genoemd, komt, zoals je waarschijnlijk wel kun verwachten, van (schapen)wol. Het vet in de wol […]

    Beantwoorden
  • Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    *
    *

    twee + 8 =

TERUG NAAR BOVEN